Koulutus

Sukelluskoulutusta järjestetään seurassamme CMAS:n (World Underwater Fede­ra­tion, ranskalainen) tai NAUI:n (National Association of Underwater Instructors) koulutusjärjestelmien opein aina lähikouluttaja tasolle saakka. Koulutuksessa noudatetaan Sukeltajaliitto ry:n koulutus- ja turvaohjeita.

Seurassamme toimii aktiivisia kouluttajia (laitesukellus ja apukouluttajia) tällä hetkellä viisi henkilöä. Koulutus on moniportainen ja aloitetaan uusille sukelluksen pariin tuleville perusasioiden harjoittelusta, kuten snorkkelin ja maskin sekä räpylöiden käytöstä. Peruskurssin aikana opitaan sukelluksen perusteet ja opetetaan sukeltamaan paineilmalaitteilla alle 20 m syvyisiä sukelluksia.

Jatkokurssit ja erikoiskurssit lisäävät koulutusta eri sukelluksen osa-alueille ja antavat riittävät tiedot sukeltaa aina 40 m syvyyteen saakka. Jatkokursseilla ja erikoiskursseilla voi oppia hakea esim. hylky-, bio-, jää-, luola-, yö-, syvä-, seoskaasu-, kalastus-, valokuvaus-, etsintä- ja tekniikka­sukelluksista. Vaihtoehtoja on todella paljon. Uuden peruskurssin pyrimme aina aloittamaan keväisin ja syksyisin on tarkoitus järjestää jatkokurssi sekä vuoden mittaan myös joitain erikoiskursseja.

P1 kurssilaisia Kaukajärvellä
Harjoituksia Helsinginrannassa