Koulutus

Sukelluskoulutusta järjestetään seurassamme CMAS:n (World Underwater Fede­ra­tion, ranskalainen) koulutusjärjestelmän opein. Koulutuksessa noudatetaan Sukeltajaliitto ry:n koulutus- ja turvaohjeita.

Koulutus on moniportainen ja aloitetaan uusille sukelluksen pariin tuleville perusasioiden harjoittelusta, kuten snorkkelin ja maskin sekä räpylöiden käytöstä. Peruskurssin aikana opitaan sukelluksen perusteet ja opetetaan sukeltamaan paineilmalaitteilla maksimissaan 20 m syvyisiä sukelluksia.

Jatkokurssit ja erikoiskurssit lisäävät koulutusta eri sukelluksen osa-alueille ja antavat riittävät tiedot sukeltaa aina 40 m syvyyteen saakka. Jatkokursseilla ja erikoiskursseilla voi oppia hakea esim. hylky-, bio-, jää-, luola-, yö-, syvä-, seoskaasu-, kalastus-, valokuvaus-, etsintä- ja tekniikka­sukelluksista. Vaihtoehtoja on todella paljon. 

P1 kurssilaisia Kaukajärvellä
Harjoituksia Helsinginrannassa

 

Laitesukelluksen peruskurssi alkaa Valkeakoskella Elokuussa!

Valkeakosken Urheilusukeltajat järjestää Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukaisen laitesukelluksen peruskurssin, joka täyttää CMAS P1-koulutusstandardin  vaatimukset.

Koulutus on moniportainen ja aloitetaan uusille sukelluksen pariin tuleville perusasioiden harjoittelulla, kuten snorkkelin ja maskin sekä räpylöiden käytöstä. Peruskurssin aikana opitaan sukeltamisen perusteet ja opetetaan sukeltamaan paineilmalaitteilla maksimissaan 20 m syvyisiä sukelluksia.

Kurssi koostuu teoriakoulutuksesta ja allasharjoituksista sekä viidestä avovesisukelluksesta.

Kurssin hinta on 450 €, joka sisältää kurssin ja oppimateriaalin lisäksi Valkeakosken Urheilusukeltajat ry:n ja Sukeltajaliiton jäsenmaksun kurssin järjestämisvuoden loppuun asti, uimahallimaksun, sekä laitepaketin käytön kurssin harjoituksissa sekä kansainvälisen sukeltajakortin.

Kurssimaksun lisäksi sinun tulee varautua seuraaviin kuluihin:

- perusvälineiden hankinta (maski, snorkkeli ja räpylät)

- lääkärintodistus (mikäli terveysselvitys ei riitä)

- sukellusvakuutus 

Lisäksi avovesisukellukselle tarvitset seuraavat itse hankittavat varusteet:

- sukelluspuku märkäpuku 

- sukelluspuvun hansikkaat 

- puukko 

KURSSILLE ILMOITTAUTUMINEN

Mukaan mahtuu 6 kurssilaista, ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu oheisen linkin kautta, jonka jälkeen sinulle lähetetään tarkempi kurssiaikataulu sekä lasku kurssista.

Tarvittaessa lisätietoja kurssista voi kysellä Janne Laineelta 040-7217409